Wiosna i lato to pory roku, które uwielbiam nie tylko za piękną pogodę, wysoką temperaturę czy długie dnie, ale także za różnorodność świeżych owoców. Te pory roku w przeciwieństwie do pozostałych dają szeroki wachlarz kombinacji deserów. Jednym z lubianych przeze mnie deserów jest połączenie bezy, kremu, herbatników i owoców w szklance. Jest to świetna alternatywa dla ciast. Pamiętam, że kiedyś chciałam zrobić tort bezowy, ale niestety beza nie wyrosła jak powinna. Okazała się płaska i niezbyt atrakcyjna. Nie chciałam by wylądowała w koszu, więc wymyśliłam na nią inny sposób.
Składniki:
Wykonanie:
- Pokrusz herbatniki, “porozdzieraj” bezę, pokrój owoce.
- Warstwowo układaj poszczególne składniki – herbatniki, krem, owoce, beza, krem, owoce.
Jak widzicie przepis jest dziecinnie prosty, a jednocześnie niesamowicie pyszny! SMACZNEGO!
*Przepis na bezę i krem znajdziecie u mnie na blogu z przepisie na TORT PAVLOVA
2 komentarze
Anonimowy
22 czerwca 2017 at 20:27Wygląda smakowicie
Czarna Kawa
8 czerwca 2017 at 18:46mniam mniam :)